› Info › Poradenství › Zemědělství a venkov › Rostlinná výroba vloženo: 27. 09. 2024
Informace pro výrobce vína,
v souvislosti s vydatnými dešti, které postihly Českou republiku v průběhu posledních dnů, si dovolujeme připomenout, že dle současného znění nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 je možné provádět přikyselování u čerstvých vinných hroznů, hroznového moštu, částečně zkvašeného hroznového moštu, mladého vína v procesu kvašení a vína bez předchozího povolení Ministerstvem zemědělství. Podrobné parametry tohoto enologického postupu uvádí zmíněné nařízení v příloze VIII část I písm. C.
Detailněji je problematika přikyselování a odkyselování popsána na webových stránkách SZPI https://www.szpi.gov.cz/clanek/vybrane-komodity-vino-vino.aspx?q=Y2hudW09Mw%3d%3d
Informace k přikyselování vína
V souvislosti s vydatnými dešti, které postihly Českou republiku v průběhu posledních dnů, připomínáme, že dle současného znění nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 je možné provádět přikyselování u čerstvých vinných hroznů, hroznového moštu, částečně zkvašeného hroznového moštu, mladého vína v procesu kvašení a vína bez předchozího povolení Ministerstvem zemědělství.
Podrobné parametry tohoto enologického postupu uvádí zmíněné nařízení v příloze VIII část I písm. C.
Zvyšování obsahu kyselin je výrobce povinen oznámit Státní zemědělské a potravinářské inspekci na formuláři uvedeném na stránkách Ministerstva zemědělství zde
Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský
Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky