› Info › Zprávy › Potravinářství › Kvalita vloženo: 22. 07. 2020
Tisková zpráva - Brno 16. července 2020, den, kdy se uskutečnilo hodnocení soutěžních vzorků jihomoravských potravinářských soutěží – 11. ročník o prestižní značku Regionální potravina Jihomoravského kraje, kde jsou výrobky zařazeny do devíti kategorií. Následně jsou ohodnocené výrobky přiřazeny ke dvanácti kategoriím systému soutěže o ocenění „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2020“, jejíž kategorizace v historii 15. ročníků je bližší specifikům jižní Moravy, např. nápoje jsou zde ve dvou kategoriích (odděleně alkoholické a nealkoholické), dále tu jsou samostatné kategorie pro výrobky mražené, z ryb, hotové výrobky atd. Tento systém více podporuje zájem i malých a výrazně specifických jihomoravských producentů o soutěž a o jejich prezentaci u spotřebitelů.
Druhým kladem jihomoravského systému tzv. „ZLATÁ Chuť“ je, že všechny ostatní soutěžní výrobky, které splnily kvalitativní a soutěžní kritéria a byly hodnoceny, získávají právo užívat ochrannou (registrovanou) známku „Chuť jižní Moravy 2020“, umisťují se na „druhém místě“.
Celá informace ke stažení
Zdroj: Regionální agrární komora Jihomoravského kraje
Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský
Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky